понедельник, 7 мая 2012 г.

Дитячі рецепти для блендера


Побутова техніка давно прописалася на наших кухнях. Завдяки блендеру приготування їжі прискорилося. Та й дитячі страви за допомогою блендера виходять смачніші.

Наші мами перетирали дитячі кашки і пюре через металеве ситечко, розминали їх виделкою. Сучасні моделі продумані настільки, що і готувати, і подрібнювати їжу можна в одному і тому ж контейнері. Але блендер - це не тільки подрібнювач продуктів. Він допоможе вам у створенні нових блюд.


Що приготувати в блендері для дітей?


За допомогою блендера можна приготувати безліч дитячих страв: зробить фарш для котлет, замісить тісто на млинці або пиріг, подрібнить овочі або горіхи, зіб'є яйця, накришить лід для коктейлів. Стане в нагоді він і при консервуванні ягід, томата, фруктових джемів.

Розбірливі в їжі діти часто відмовляються їсти якийсь певний продукт. Причому маленькі прівереди виявляють його в будь-якому блюді. І не те щоб їм смак не подобався - скоріше, не до душі зовнішній вигляд. У цьому випадку на виручку поспішає блендер! Ні в ніжному пюре, яке так і тане в роті, ні в супчику (адже ви перед подачею на стіл подрібнили його) дитина не знайде нелюбимий цибулю або болгарський перець. І з апетитом з'їсть! А може бути, навіть попросить добавки.
Рецепти дитячих страв за допомогою блендера
Сирний десерт (2,5 року)

Склад:

    100 г сиру,
    50 г полуниці,
    1 ст. ложка цукру,
    2 ст. ложки вершків,
    1 ч. ложка тертого молочного шоколаду.

Приготування:
Сир, полуницю і цукор змішайте за допомогою блендера. Окремо збийте вершки. Викладіть десерт в вазочку, прикрасьте вершками, шматочками полуниці або ягідним джемом, посипте шоколадом. Подавайте злегка охолодженим.
Горіховий пиріг (2 роки)

Склад:

    1 кг слив,
    по 100 г фундука та мигдалю,
    200 г вершкового масла,
    1 склянка цукру,
    3 яйця,
    2 ст. ложки абрикосового варення,
    100 г борошна.

Приготування:
Фундук і мигдаль подрібніть в блендері. Масло збийте з цукром, додайте яйця, борошно і горіхи. Сливи розрізати вздовж на 4 частини. Тісто перекладіть в круглу форму. Починаючи від центру, увіткніть в тісто шматочки слив. Поставте пиріг в духовку. Через 15 хвилин змасти його абрикосовим варенням.
Брокколі в сухарях (3 роки)

Склад:

    півбатона без кірки,
    1 яйце,
    200 г броколі,
    рослинне масло для смаження,
    сіль.

Приготування:

Батон поламайте на шматочки, підсушіть на сковороді, подрібніть в блендері. Капусту відваріть в підсоленій воді, відкиньте на друшляк. Яйце збийте. Брокколі опускайте спочатку в яйце, а потім в сухарі. Обсмажте на розігрітій олії.
Суп-пюре з горошком

Склад:

    100 г зеленого горошку,
    1 картоплина,
    1 ст. ложка вершків,
    2 гілочки м'яти,
    трохи солі

Приготування:

Картоплю ретельно помийте, почистіть, наріжте невеликими кубиками, опустіть в злегка підсолену киплячу воду. Коли він буде готовий, додайте зелений горошок і варіть 2-3 хвилини. Додайте вершки і м'яту, доведіть до кипіння і вимкніть. Дайте настоятися. Злегка охолоджений суп збийте блендером.

Комментариев нет:

Отправить комментарий